29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Category: ,

Geçtiğimiz hafta terör saldırılarıyla mateme bürünen Türkiye, bugün tek bir yolda birleşti. Saldırılar üzerine daha bir coşkuyla kutlandı Cumhuriyet Bayramı. Biz de mothandmoth olarak Anıtkabir'i ziyaret ettik. Oldukça kalabalık olan Anıtkabir, devlet büyüklerinin yanında yüzlerce sivili de ağırladı. Biz de Mustafa Kemal Atatürk kabrinin önünde duamızı ettikten sonra gönderde dalgalanan bayrağa bakarak ayrıldık. Bu şerefli günü, gururlu ama buruk bir bayram olarak hatırlayacağız...

SAW4 izlenimlerimiz....

Category: ,

Testere serisinin son filmini de Mothandmoth olarak hemen seyrettik. Ankara' da 28 Ekim de izlediğimiz 4. filmi serinin diğer filmleri kadar beğendik. Oldukça etkileyici bir senaryoya sahip olduğunu düşündüğümüz filmi, serinin 3. bölümünü seyretmeyenlere tavsiye edemeyeceğiz. Film, senaryosu dışında bizce çok önemli bir mesajada sahip. 3. filmi seyretmiş olanların mutlaka görmesi gerekiyor deriz. İyi seyirler...

Facebook çılgınlığı

Category: ,

Facebook, 2004 yılında Harvard Üniversitesi’nde okuyan 19 yaşındaki Mark Zuckerberg tarafından oluşturulan bir internet sitesi. Facebook’un üyeliği önceden Harvard öğrencileriyle sınırlıydı. Ancak, kısa süre içinde tüm ülkedeki okullara yayıldı ve 2006 yılından sonra, tüm dünyaca kullanılan bir internet sitesi haline geldi. Dev şirketlerin hisselerini satın almaya çalıştığı Facebook, sosyalleşme ağı olarak kullanılan en büyük internet sitesi halini aldı. Moth, benim bundan birkaç ay önce Facebook'la tanışmamı sağladı. Önceleri yetersiz bulduğum site, Türkiye'de haberi çıktıktan sonra en sık girdiğim ve takip etmekten zevk aldığım site haline dönüştü. Kayıp insanların buluşma yeri ve her konu hakkında sözü olanların açtığı gruplarla bir tartışma platformu ya da "tanışma" platformunun açıldığı Facebook, eğlenceli uygulamalarıyla da dikkat çekiyor.

Teröre HAYIR!

Category:

Yıllardır süren bu kanlı katliamın ne zaman son bulacağı belirsiz. Bunlar karşısında hala tek beden olamamak daha da beter. Şehitlerimizi birer birer toprağa verdikçe ruhumuzun kanadığını hissediyoruz. Öncesinde sessizce savaşan askerlerimizin kahramanlık haberlerini alıp gurur tablomuz diyorduk? Şimdiyse şehitlerimizin al bayrağa sarılı tabutlarına bakıyoruz. Bize düşen; bu acıya biraz olsun ortak olmak, hassasiyetimizi ve kararlılığımızı göstermektir.Vatanımıza şehit olan Mehmetçikler'e Allah'tan rahmet ve Mehmetçiklerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Tek kelimeye sığmayan şişman aktivite

Category:

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Trendshow için geri sayım başladı. Show, 25 Ekim' de İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Rumeli Salonunda gerçekleşecek. 28 Ekim' e kadar ziyaret edecek olanları onlarca marka, yarışma, konser, ürün...bir sürü şey karşılayacak. Ziyaret etmeden olmaz deriz biz.

Program ve aktivite ayrıntıları için tıklayınız.

Didim ziyaretinin ardından...

Category:

Bayram tatilini fırsat bilip "mothandmoth" olarak Didim' e gittik. Didim Mavişehir'i ilk ziyaretimizi de sizlerle paylaşmıştık. Didim gerçekten ziyarete değer güzellikte bir tatil yöresi. Bu ziyaretimizde Apollon Tapınağını gezme fırsatı bulduk ve oldukça etkilendik. M.Ö. sine dayanan geçmişi ve gizemleri ile heybetli bir kalıntı bu tapınak. Biliciğin merkezi olarak bilinen ünlü kalıntı mutlaka görmeniz gereken yerlerden birisi bizce.

Tapınak geçmişi hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Bizim fotoğraflarımızı flickr dan görebilirsiniz

YETER

Category: ,

"Lord of War" filminin giriş sahnesi...
Ülkemizde ve sürekli olarak dünyada öldürülen masum insanların anısına bir protesto olarak yayınlıyorum.

The Chemical Brothers gündemdeyken

Category:

The Chemical Brothers şarkılarından daha çok çektikleri kliplerle ilgimi çeken bir grup. "Believe" Adlı parçalarına çektikleri klibi uzun süredir seyretmemiştim. Son günlerde "Do it again" adlı şarkıları ile gündemde olsalarda "Believe" in klibini sizlere yeniden hatırlatmak istedim.

İllüzyon budur.

Category:

Bu video son dönemlerde izlediğim en ilgi çekici videolardan. Bir illüzyon videosu. Videoyu seyreder seyretmez yeniden başlatırsanız sesin sürekli arttığını duyuyorsunuz. Deneyin derim.

Siyasi Partiler ve Web Siteleri

Category:

Türkiye siyasi yaşamı için her konuda söyleyecek sözümüz vardır sanıyorum. Bende bugün bir vesile ile siyasi partilerimizin web sitelerini inceledim. Elbetteki CHP, Akparti, MHP ve DYP bunların arasında siteleri en iyi olmasını umduklarımdı. Gördüğüm kadarıyla partilerimiz henüz online dünyanın nasıl etkin kullanacağına dair kendilerini geliştirmiş durumda değiller. Özellikle bunu ABD seçimlerinde adaylığı kesinleşen ve geleceğin başkanı gözüyle bakılan Hillary Clinton un hazırlattığı web sitesini görünce daha iyi anlıyorsunuz. Elbetteki başka örneklerde var...Türk siyasi partileri içerisinde MHP ve DYP nin sitelerinin, iktidar ve ana muhalefet partilerinden daha iyi olduklarını söylemek mümkün ancak tüm bu siteler neredeyse kitleleriyle tek taraflı iletişim kurmayı tercih etmişler. Özellikle online ortama ait yeni ürünlerden tamamen uzak yaklaşımları ve tasarım konusundaki kötülükleri tartışılmaz durumda. İktidar partisi AKP' nin sitesi henüz yapıldı. Site de teknik aksaklıklarla karşılaşmam umuyorum tamamen benim şanssızlığımdır.
Bu noktada CHP' nin web sitesine özellikle değinmek istiyorum. Tüm siyasi parti siteleri içerisinde en kötüsü olarak tanımlamam gerekiyor chp.org.tr' ı. Site, navigasyonu, tasarımı, henüz tamamlanmamış içeriği ve olması gereken bir dolu içeriğin bulunmaması ile ön plana çıkıyor.

Sitelerin tamamında güncelleme sorunları bulunmakta ve maalesef geliştirilebilir olmak yerine statik bir düzenlemeye sahipler.

Bu durum bana çok düşündürücü geldi. Ne dersiniz?

Yeni Nesil Visual Search

Category:

Bugün sabah iş yerine girdiğimde "fikir insanı" Cihan bana yine bir site önerdi. Siteyi görür görmez yeni ve güzel olduğunu anladım ve hemen incelemeye başladım. www.oskope.com şuan için 4 ünlü ve çok kullanıcısı olan site için search imkanı sağlıyor. Youtube, Amazon, Ebay ve Flickr tabiki. Hatta Upload edenin kullanıcı bilgileri gibi ayrıntıları da veriyor. Dahası videoları siteden izleyebiliyorsunuz. Bu sitenin gelişeceğine ve benzerlerinin çıkacağına eminim. Beğeneceğinizi düşünüyorum.

Site için tıklayınız.
Bildirgeçteki haberi için tıklayınız.

Linkedin de fotoğraf ekletiyor!

Category: ,

Daha önceki yazılarımızda fotoğraf upload edilmesine izin vermediği için Linkedin.com' u övmüş hatta başarısında önemli bir yeri olduğundan bahsetmiştik. Ancak Linkedin bu duruşuna geçtiğimiz hafta son verdi ve artık fotoğraf yükleyebiliyorsunuz. Açıkcası biz bunun linkedin e zarar vereceğini düşünüyoruz. Bakalım neler olacak.

Related Posts with Thumbnails