CONNECTED VENTURES : Burası bir ofis

Category:




Vimoe.com u sevgili dostum Cihan' dan öğrendim "bir fikrim geldi" diye yanına gittiğimde. Sonrasında bu siteyi yapan şirketin çektiği bir video izledim. Connected Ventures adlı bu şirket aynı zamanda collegehumor.com 'unda sahibi. Çalışma ortamlarında çalışanların çektiği bu klip şirketin neden bu kadar başarılı olduğunun kanıtı bence. Geleneksel çalışma ortamları hakkında daha derin düşünmemize yol açmalı diye düşünüyorum. Keyifle izleyeceğinizden eminim.

İlk Satış Deneyimi

Category:

İlk satış görüşmemi sevgili arkadaşım Canan ÇETİN'le yaşadım. Ev hanımı olan annesi için düşündüğü Aviva'nın Bireysel Emeklilik Sistemi'ne ait avantajlı planlarından birini önerdim Canan'a. Sevgili patronu Cengiz Bey'in de ilgisini çeken planlar üzerinde düşünecek olan Canan, sisteme girdiği takdirde ne kazanacağını tahmini rakamlarla önümüzdeki günlerde yapacağımız ikinci görüşmesinde öğrenecek. 2003 yılından beri faaliyet gösteren Pro-c şirketinin satış sorumlusu olan Canan'nın annesine hediye etmek istediği Bireysel Emeklilik Sistemi, Türkiye'de 2003'ten beri Aviva'nın da dahil olduğu 11 şirket tarafından uygulanmaktadır. Gölge görüşmelerimde -Kıdemli finansal danışmanların yaptığı görüşmelere izleyici olarak katılmak- bana çok şey öğreten Şule'ye, kendi görüşmelerimde yakasını bırakmadığım Görkem'e kocaman teşekkür:)

Doğum Günüm

Category:

21 Haziran doğum günüm olması sebebiyle sevgili takım arkadaşlarım bana bir süpriz hazırlayarak ufak bir kutlama ayarladılar ofiste. Pembe renkli pastamı kestikten sonra yine pembe renkli gömleğimi de hediye ettiler. Sevgili takımım Hammer Grubu'na teşekkürler...Aylık hedefimizi tutturduğumuz için de kendim de dahil tüm takım arkadaşlarımı kutlarım:)

Şaşırtan bir yetenek!

Category:

Uzun zamandır izlesene.com adresini ziyaret etmiyordum. Siteyi tıkladığımda oldukça değiştiğini ve artık iyi reklamlar aldığını gördüm. Demek ki oluyormuş deyip sevindim. Umarım kaliteden ödün vermeden devam edebilirler. Orada rastladığım bu video ise beni çok şaşırttı. Hemen sizlerle paylaşmak istedim. İyi seyirler.

Microsoft, Doritos' u uçuruyor

Category: ,


Doritos, en sık tükettiğimiz cips markası. Açıkcası yeni çeşitleri ile de oldukça hareketli bir marka olduğunu kanıtladı. Ancak Microsoft ile birlikte yapmış olduğu yeni sitesi ilgi çekmekle kalmıyor insanı hayran da bırakıyor kendisine. Dünyada ilk kez tüketicilerin dizayn edeceği bir oyun teması ile yapılan site görselliği ile de göz dolduruyor. İçeriği keşfetmek ve "vay vay vay" demek için ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

ziyaret için : snackstrongproductions

Cep Fotoğraf Telefonu

Category:


Teknoloji ilerledikçe yepyeni cep telefonları modelleri piyasaya hızla sürülüyor. Bizlerde bu telefonlarla artık sadece konuşmuyor, kontaklarımızı saklayabiliyor, yapacağımız işleri, toplantıları kaydedebiliyoruz. Daha bir çok işe de yarıyor ama en önemlisi

cebimizde artık küçük bir fotoğraf makinesi de taşıyoruz. Eğer fotoğraf çekmeyi seviyorsanız bu inanılmaz bir kolaylık sağlıyor ve tüm anlarınızı eğlenceye dönüştürebiliyorsunuz. Ayrıca artık sunulan "efect" ler yardımı ile çok daha keyifli. Sizce de öyle değil mi?
Sony Ericsson Walkman ile çektiğim fotoğraflar için "Flickr"

Yüzyüze Eğitim 2

Category:

Yüz yüze eğitimin ilk haftasından bahsetmiştim. Şimdi ikinci haftada neler yaşadım ve öğrendim onları anlatayım. Yeni bir eğitim uzmanımız geldi ikinci hafta. Murat ŞENEL. Daha önce satış müdürlüğüne kadar gelen Murat ŞENEL, sonrasında eğtim uzmanı olarak görevini sürdürmeye karar vermiş. Girişimci ve iletişimci olan Murat Şenel, bize ikinci hafta da vergi avantajını, Emeklilik sözleşmesi teklif formu, Hayat sigortası başvuru formunu doldurmayı ve bunlarla ilgili canlandırmaları gösterdi. Gayet eğlenceli geçen bu canlandırmalı programda yine çeşitli ödüllerimiz oldu:) Çikolata ve lolipoplarımız gibi. 5 gün süren bu eğtim programının sonunda biz Finansal Danışman Adaylarına çerçeveli bir sertifika verildi. 11 günlük eğtitim boyunca alıştığım arkadaşlarımdan ayrılmak buruk da olsa, artık aktif olarak iş yaşantısına başlıyoruz. Mersin, Adana, Konya, Eskişehir ve Ankara'nın diğer şubelerinden katılan tüm arkadaşlarıma şimdiden sahada başarılar.

Twittervision : çok eğlenceli

Category:


Twittervision Online dünyada yeni bir eğlence ve iletişim modeli geliştirmiş. Artık o an ne yapıyorsanız yada ne söylemek istiyorsanız anında "dünya" ile paylaşabildiğiniz bir ortam sunuyor. Kullanımı oldukça kolay....Twitter.com dan üye olun ve twittervision.com da "Log in" olup hemen kullanmaya başlayın. En azından bu deneyimi bir kez yaşamalısınız.
Site aynı zamanda "Flickrvision" hizmeti de sunuyor.

İstanbul Caz' da Aviva ile Michael Bolton

Category:

Aviva Hayat ve Emeklilik, Uluslararası İstanbul Caz Festivali'ni gösteri sponsoru olarak destekliyor. Bu kapsamda, Aviva' nın sponsorluğunda, 3 Temmuz 2007 Saat : 22:00 de,İstanbul'da Sepetçiler Kasrı'nda konser verecek olan Michael Bolton, Frank Sinatra yorumları ile hayranlarıyla buluşacak.

Ayrıntılı bilgi için :
Michael Bolton Konseri

Festival Programı
Michael Bolton'un web sitesi

LinkedIn : Yeni nesil network

Category:

Her birimiz internetle tanıştığımız günden beri bazı sitelerde yeni insanlarla tanışmayı amaç edindik. Online ortamın bize sağladığı en önemli nimetlerden birisi buydu sanırım. Yeni nesil bir network oluşturma sitesi var. LinkedIn...Bu siteye üye olduğunuzda özellikle profesyonellerle dolu özel bir networkünde kapılarını aralamış oluyorsunuz. Dünyanın her yerinden değerli yöneticilerin, kariyer merdivenlerini tırmanmaya çalışan önemli insanların bilgilerine ulaşacabileceğiniz gibi onlarla iletişim kurma olanağına da sahip oluyorsunuz. Bu ne işe yarayacak diyenler çıkabilir elbette. Hemen söyliyelim, kariyeriniz için ve hali hazırdaki işinizdeki yeteneklerinizi geliştirmeniz için önemli bir fırsatı yakalama imkanına erişiyorsunuz. Sizinle aynı sektörde çalışan diğer kişilerle tanışma ve tecrubeleriniz paylaşma şansı da var elbette. Bizce kaçırılmaz bir fırsat.

Aviva'nın Tarihi

Category:

Aviva HE, 310 yıllık geçmişe sahip dünyanın en büyük sigorta gruplarından olan Aviva Grubuna bağlıdır. Çok eski ve büyük 3 sigorta şirketinin zaman içinde birleşmesinden oluşmuştur. Commercial Union, General Accident ve Norwich Union zaman içinde birleşerek dünya devi bir sigorta grubunu oluşturmuştur. 1991 yılında Commercial Union Türkiye'de faaliyete başlamıştır. Tüm dünyada, isim değişikliği nedeniyle, 2003 yılından itibaren Türkiye'de de Aviva adıyla faaliyet gösteriyor. Dünyanın 5. büyük sigorta grubu ve İngiltere'de sigorta sektöründe 1. sırada yer alıyor. Dünya çapında 546 milyar USD varlık yönetiyor. 25'i aşkın ülkede, 58 bin çalışanla, 35 milyon müşteriye hizmet veriyor. Fortune dergisinin her yıl yayınladığı dünyanın en büyük 500 şirketi arasında 28. sırada yer alıyor. Sıralamada geride bırakılan bazı şirketlere bakarsak: IBM (29), Honda (31), HP (33), Nissan (41), Samsung (46), Peugeot (60), Sony (65), Vodafone (66), BMW (78), Boeing (91)...
Türkiye'de Aviva, 24 ilde, 37 irtibat bürosu, 3 kurumsal satış birimi ve 1300 çalışanla hizmet veriyor. 200.000'in üzerinde müşterinin, 476 milyon USD fonunu yönetiyor. Kısaca Türkiye'de ve Dünya'da büyük pazar payına sahip şirketlerden biri Aviva HE...

Aviva'da Yüzyüze Eğitim

Category:



Daha önce e-BEAS sürecinden bahsetmiştim. Şimdi bu sınavı geçtikten sonra Aviva Hayat ve Emeklilik'de hangi aşamalardan geçeceğinize bir bakalım. Aviva HE'de e-BEAS sonrası "ürün bilgisi eğitimi" ve havuz denilen

bilgisayar ortamında müşteri bilgilerinin kayıt altına alındığı ve plan hesaplamalarının yapıldığı "Stramar eğitimi" alınır. Şubenizde alınan bu eğitimler sonrasında "yüzyüze eğitime" hazır hale geliyorsunuz. Yüzyüze eğitim, 11 gün süren iki aşamalı bir eğitimdir. İlk aşmada, şubede idari

işler sorumlunuz tarafından verilen "Finansal Danışman Sunum Dosyası"nı sunmayı ve müşteri profili analizi yapmayı öğreniyorsunuz. İkinci aşamada ise, daha çok emeklilik planları üzerinde durarak telefon görüşmelerini inceliyorsunuz. Tüm bunlar sonunda, şubenize dönüp oryantasyon sürecine giriyorsunuz. Satış müdürlerinizle "gölge görüşmelere" gidiyor ve analiz yapıyorsunuz. Ve artık sahadasınız...:)

Ben henüz yüzyüze eğitimin ilk aşmasını tamamladım. Pazartesi- Cumartesi günleri arasında geçen bu ilk eğitim sürecinde; finansal (FD) sunum dosyasının yorumlanmasını, finansal planlama analiz formunu doldurmayı ve müşteri profil analizi yapmayı öğrendim.

Eğitmenimiz, İstanbul Genel Müdürlük Eğitim Departmanı uzmanlarından Zafer Maşalacı idi. Yeniliğe açık, iletişimci, cömert (çikolata dağıtmakta:)), 14 aylık kızı minik Elif'in sesine hasret ama hep neşeli, hep neşeli. Zafer Maşalacı için söylenecek tek şey; kattıklarınız için kocaman bir teşekkür...

Moo Card

Category:

Her profesyonelin bir kart viziti vardır. Taşıdığımız kart vizitin iş ilişkilerimizde çok değerli bir yeri olduğunu sevgili dostum Oktay'ın UnitedPlankton için yapmış olduğu kart viziti kullanırken daha iyi anladım. Geçtiğimiz günlerde bir arkadaş toplantısında Özgür bir kart vizit gösterdi. Bir yüzünde manzara fotoğrafı diğer yüzünde ise kişisel bilgilerin yer aldığı çok şık bir mini karttı. Moo Card...Flickr' ın bir hizmeti. Flickr da bulunan fotoğraflarınızı kullanarak çok düşük maliyete sizi farklılaştıracak olan kişisel mini kartınıza sahip olabilirsiniz. Biz dün sipariş verdik bile. Cumcum' un hayatında neleri değiştireceğini birlikte göreceğiz. Çok heyecanlıyım açıkcası.

Hemen bir inceleyin derim. moo card

Related Posts with Thumbnails