Google logo yapsana

Category: ,

Google Türkiye' nin başlattığı "google logo yapsana" kampanyasını sanırım duymayan kalmamıştır. Yazılı ve görsel basında ve internette çok fazla yer buldu. Facebook ta bizzat Google tarafından "doodle4doodle" adında bir grup açıldı vs...

Yine herkesin çok iyi bildiği gibi United Plankton (ben, Cihan, Özgür, Oktay) geçen yıl 23 Nisan logosu için "googlebizelogoyapsana" adlı bir kampanya başlatmış ve tüm katılımcılarında çabası ile başarıya ulaşmıştık. Google Türkiye' nin yapmış olduğu "googlelogoyapsana" kampanyası elbetteki yurtdışında uygulamaları olan "google4doodle" çalışmalarının bir benzeridir ve başarılıdır. Ancak geçtiğimiz yıl UP' nin yaptığı kampanyanyanın adından bir kelime çıkarılarak yapılan bu yıl ki kampanyanın basın bülteninde ve diğer mecralarda özenle UP çalışmasından uzak kalınmaya çalışıldığını hissediyorum. Bu durum her ne kadar "Google" markasının bir stratejisi de olsa duygusal açıdan üzüldüğümü belirtmek zorundayım.
Google Türkiye çalışanlarını tebrik ediyorum ve ilk iki günde yaklaşık 1500 logo çekebilen bu kampanyanın başarılı olacağından asla şüphe etmiyorum.

Comment (1)

Güzel bi blog ama çok iş kokuyor:)

Related Posts with Thumbnails