AvivaSA

Category:

Hayat ve Bireysel Emeklilik sektöründe lider yaratan birleşmenin adı kondu:

AvivaSA

Türkiye'de Bireysel Emeklilik Sisteminde eşit oranlı ortaklık prensibini benimseyen ilk birleşmenin adı kondu. Haziran ayında AK Emeklilik ile Aviva Hayat ve Emeklilik arasında imzalanan birleşme anlaşması ile iki şirketin entegrasyonuna yönelik çalışmalar hızla devam ederken, yeni şirketin adının AvivaSA olmasına karar verildi.

Sabancı Holding iştiraklerinden Aksigorta'nın yüzde 99.4'üne sahip olduğu AK Emeklilik ile İngiliz sigorta devi Aviva'nın Türkiye'de faaliyet gösteren şirketi Aviva Hayat ve Emeklilik'in birleşmesine yönelik çalışmalar çok yönlü devam ederken, yeni şirketin adı da belli oldu. Yeni oluşumun adının AvivaSA olmasına karar verildi.

Yeni marka ve logonun seçimi için bir pazar araştırması yapıldığını anlatan AvivaSA CEO'su Meral Egemen, "Logonun seçiminde hem Sabancı Grubu'nun hem de İngiliz sigorta devi Aviva'nın büyüklüğünün yansıtılması hedeflendi" dedi.

Birleşme sürecinde entegrasyon çalışmalarının hızla devam ettiğini anlatan Meral Egemen, birleşme işleminin 2007 sonlarında tamamlanmasını beklediklerini ifade etti. Egemen "Türkiye'nin lider bireysel emeklilik ve hayat şirketi Aviva SA, 2007 birinci çeyrek itibarıyla yaklaşık 790 milyon YTL'lik fon büyüklüğü ve yüzde 25'lik pazar payı ile bireysel emeklilik sektöründe birinci, hayat sigortasında da yüzde 11'lik pazar payı ve yaklaşık 42 milyon YTL'lik prim üretimi ile üçüncü sıradadır. AvivaSA'nın BES ve hayat sigortası kapsamındaki müşteri sayısı ise 900 binin üzerindedir"

Comment (1)

Birleşme sürecinin olumsuz olacagını düşünüyorum acıkcası sebebnine gelince AK EMEKLİLİGİN zaten bir BRAND İMAJI VARDI ve buna bir sürü yatırım yapıldı herhalde Meral Egemen Hanım bunu unuttu, damaging image diye bir terim vardır avivasa ismi kulagada hoş gelmiyor acıkcası ve onünde AK ibareside yok,büyük bir ihtimal müşteri kaybı yüksek olucaktır zaten bu sistem henüz Türk toplumu ve şirketleri icin henüz yeteri derecede piyasaya oturmamıştır,konu arz ve talep meselesidir,hele bir AB EYE girelim belki ondan sonra bu sistem daha rahat oturur piyasaya.

Related Posts with Thumbnails