Referansların Önemi

Category:

Odtü Teknokent, bir çok yazılım firmasının merkezlendiği bir iş sahasıdır. Bu yazılım firmalarından biri daha önce bahsettiğim Havelsan'dır. Havelsan'da çalışan Mert Bey'den aldığım yeni referanslardan biri de, Siemens'de çalışan Ahmet Bey'di. Ahmet Bey'de Elmas Emeklilik Planı'ndan edindi. SSK'lı olarak çalışan Ahmet Bey, emeklilik döneminde alacağı düşük maaşla şu anki hayat standartlarını o dönem için koruyamayacağının bilincindeydi ve şimdiden yapacağı ufak ödemelerle emekliliğinde hayalini kurduklarına erişecektir. 8 Eylül'de evlenecek olan Ahmet Bey'e şimdiden mutluluklar dilerim.
Ahmet Bey'in verdiği referansla Milsoft Yazılım A.Ş'de çalışan Çağrı Bey'le görüştüm sonraki günlerde. Çağrı Bey, yüksek katkı paylarıyla emeklilik döneminde ne kadar maaş alacağını görmek istedi. Kendisine hazırladığım illüstrasyonlardan memnun kalan Çağrı Bey, sisteme girmeyi kabul etti. Kendisine de hoşgeldiniz diyorum...
Sonuç olarak, referanslar Finansal Danışmanların hareket noktası. "Sıcak referans" dediğimiz, bir müşterimizin ya da tanıdığımızın vasıtasıyla aradığımız müşteri adayları, tanıdıkları isimleri duyduklarında tanışmak istiyorlar bizlerle ve sistemi dinliyorlar. Bu amaçla gittiğimiz her müşteriden, onlarla görüştüğümüz gibi yakınlarıyla da görüşme talebinde bulunarak referans alıyoruz. Bu sayede satış gerçekleştirmek çok daha kolay hale geliyor.

Comments (0)

Related Posts with Thumbnails