Takas Merkezi

Category: , ,

Dün etohum toplantısı için Profilodaydık. Toplantının konuğu takasmerkezi.com ve site sahibi Önder Eren'di. Toplantı boyunca enine boyuna takasmerkezi.com' u konuştuk. Bende değerli dostlarım gibi site ile ilgili düşüncelerimi paylaştım.

Takas Merkezi ilk bakışta bir ürünü başka bir ürünle değiştirme işlemi yapabildiğimiz bir site algısı uyandırsada, aslında bir ürünü sattığınızda başka bir ürün almak zorunda olduğunuz bir servis sunuyor. Bu haliyle alıştığımız "takas" mantığından çok daha farklı, gittigidiyor'a daha yakın bir mekanizması var. Tek fark, satış sonrası kazandığınız "para" ile siteden yeni bir ürün almak zorunda olmanız.
Proje ile ilgili düşüncelerimize gelince...

Takas Merkezi, şuan ki haliyle henüz işin çok başında. Site birazda meetup' ta yapılacak olan sunum için acele ile açılmış zaten. Takas Merkezi, Bana göre sattığınız üründen kazandığınız parayı cebinize göndermediği için, hizmetinden faydalanacak kitleyi de önceden belirlemiş olmalı. Hedef kitle seçimini de "yaş-gelir-internet kullanım alışkanlıkları" gibi bazı kriterleri belirleyerek yapabilir. Site bugün kü görünümüyle "15-23" yaş arası lise-üniversite gençliğine hitap ediyor bence. Bunu Önder Eren' in "biz dvd-kitap-albüm gibi küçük ürünlerin çok daha fazla bulunmasını istiyoruz." cümlelerinden de çıkartabiliriz aslında. Bu ürünleri takas etmeyi tercih etmesi muhtemel en geniş kitle gençler çünkü. Bu noktada ise bir sorun var diyorum ben. Çünkü bu hedef kitlenin 1. önceliği takas değil diye düşünüyorum. Bu hedef kitle ürünü satıp paraya çevirmeye daha meyilli. Bu nedenle eğer site 23+ internet kullanım alışkanlıkları gelişmiş bir kitleye hitap etmek istiyorsa (ki bence doğru olan bu) o halde farklı araçları da devreye sokabilmiş olmalı. Bu araçlar ile ilgili dün de çok fazla konuştuk ve üzerinde yüzlerce fikir söylenebilir ama en azından sitenin arkaplanında bir sosyal ağ oluşturulması (site genel amacına uygun) sanırım işi çok daha renkli kılabilir. Dün de söylenen bir fikir bu işi kolaylaştıracaktır. Oluşturulmuş arkaplanda kişiler site amacına uygun bir biçimde, kendi aralarında belirli hizmetleri takas edebilirler (Örn; Ben ingilizce öğretirim ama O'da bana gitar çalmayı öğretir gibi, yada Özgür Alaz'ın not defterini takasa koyduğunu düşünsenize).

Bu konuda daha çok şey söylenebilir ve söylenecektir.

takasmerkezi.com a başarılar dilerim.

not : dün toplantıda beyan edilen bir siteyi de hemen yazayım. (Özellikle Müge Cerman için) www.myhappyplanet.com . İnsanların birbirlerine dil öğrettikleri (takas yolu ile) hoş bir site.

not2 : etohum toplantısına katılanlara Önder Eren den "etohum" kredisi açıldı sitede kullanılmak üzere. Çok teşekkür ederiz.

takasmerkezi.com' u ziyaret etmek için tıklayınız

Etohum blogunda ilgili konuya göz atmak için tıklayınız

Özel Teşekkürler : Burak Büyükdemir ve Metin Kahraman

Comments (2)

Merhaba Muammer,
Güzel bir yazı olmuş. Ellerine sağlık.
Myhappyplanet benzeri -benim bildiğim- birde italki var. Popüleritesi de baya yüksek. Buradan http://www.italki.com/

Muammer selam, biz de özel teşekkürlerimizi iletiyoruz. Geldiğin için, fikirlerinle, önerilerinle kıvrak zekanla katkıda bulunduğun için. İnşallah seni de o koltukta görürüz ;)

Related Posts with Thumbnails